Publikacije

Publikacije, priručnici i drugi materijali za savjetodavni rad i pružanje podrške u nastavku su nastali za vrijeme mog radnog angažmana u udruzi Roditelji u Akciji – Roda. Rezultat su rada na projektima vezanim uz zatvorski sustav, gdje je naglasak bio na pružanju podrške djeci čiji su roditelji u sukobu sa zakonom. U nekim publikacijama i priručnicima sam autorica, u nekima jedna od autorica, urednica ili suradnica. Sve detalje možete pronaći na linku u svakom naslovu gdje možete i preuzeti materijale. Cilj materijala je na pristupačan način pružiti informacije o važnosti mentalnog zdravlja, emocija te adekvatne roditeljske podrške za djecu. Navedeni materijali predstavljaju samo primjer rada te su usko vezani za jedno područje.

Ako tražite nekoga da kreira različite materijale za savjetodavni rad iz područja zaštite djece, ljudskih prava, mentalnog zdravlja i emocionalne pismenosti, slobodno nam se obratite.

Naslovnica priručnika Roditelji u sukobu sa zakonom.

Kako djeci pružiti podršku – Roditelji u sukobu sa zakonom

Priručnik namijenjen roditeljima čiji je partner/partnerica na izdržavanju kazne zatvora ili roditeljima koji su bili u sukobu sa zakonom. 

Upravljanje osobnim financijama

Mali vodič za uspješnije upravljanje financijama te upoznavanje osnovnih pojmova vezanih uz financijsku pismenost.

Naslovnica priručnika o financijama
Naslovnica priručnika o roditeljstvu iza rešetaka

Neprekinute veze – povezujuće roditeljstvo iza rešetaka

Priručnik na vrlo praktičan način odgovara na pitanja kako razgovarati s djetetom kada roditelj odlazi u zatvor. Saznajte što sve muči djecu, kako im pružiti podršku te gdje i kako potražiti pomoć.

Važnost očuvanja obiteljskih odnosa za resocijalizaciju zatvorenika i zatvorenica

Priručnik je pisan iz perspektive stručnjaka koji dolaze u kontakt s djecom čiji se roditelji nalaze u zatvoru.

Naslovnica priručnika Važnost očuvanja obiteljskih odnosa zatvorenika
Naslovnica slikovnice zašto je Gor nacrtao zub

Zašto je Gor nacrtao zub?

Slikovnica za djecu koja problematizira odlazak roditelja u zatvor. Može biti dobar alat za razgovor s djecom i senzibiliziranje zajednice.

Što muči Riku?

Slikovnica za djecu koja problematizira odlazak roditelja u zatvor. Može biti dobar alat za razgovor s djecom i senzibiliziranje zajednice.

Naslovnica slikovnice Što muči Riku?

Ako vam se sviđa ono što ste upravo vidjeli, a tražite nekoga tko bi vam izradio sadržaj za različite edukativne materijale s ciljem informiranja i senziblizacje za različita područja mentalnog zdravlja, slobodno nam se javite.

Scroll to Top